.

.

. Botuar: 16 vite më parë.

Te perpunojme informacion e gjetur.

.

. Ne kete dite te vecant drejtoria e muzeut ne bashkpunim me kryebashkiakun kane vendosur. Veshja kryesore e burrave është fustanela, kallat dhe opingat me xhufka të zeza në majë të tyre, në kokë mbanin fesin me ngjyrë të bardhë.

.

Veshjet popullore të traditës në trevat e Vlorës janë të shumëllojshme dhe mund të shndërrohen në një resurs të vërtetë për zhvillimin e turizmit kulturor. Me kalimin e kohës pjesët e veshjeve dhe materialet e përdorura për përgatitjen e tyre u shtuan dhe u pasuruan më tej. .

Jan 23, 2017 · Veshjet kombetare shqiptare. .

Ato kanë variante që.

.

Veshje pwr Gra. PUNIM SEMINARIK LëNDA: EDUKATë QYTETARE Tema: Veshjet popullore shqiptare Punuan: Albin shala, andi gashi, Valart Krasniqi, Valbon krasniqi.

Në vitin 1901, Berati ishte qendër sanxhaku e varur nga vilajeti i Janinës. Veshjet popullore të traditës në trevat e Vlorës janë të shumëllojshme dhe mund të shndërrohen në një resurs të vërtetë për zhvillimin e turizmit kulturor.

Në vazhdim të vizitës, përgjatë rrugës që zbret nga kalaja, në pjesën e poshtme të qytetit, mund të vizitoni Muzeun Etnografik të qytetit.
veshjet popullore, shenjat e zisë ishin të pakta, gratë mund të vishnin së prapthi ndonjë nga pjesët më të zbukuruara të kostumit, p.
.

class=" fc-falcon">Etnografia.

.

. Ato janë trashëguese e transmetuese të shumë elementëve, që vijnë. May 1, 2015 · Kenge tradicionale polifonike te jugut.

Mar 9, 2023 · TIRANË, 9 mars/ATSH/ Ekspozita “Vishu me trashëgimi”, një koleksion veshjesh popullore të qytetit të Beratit, vazhdoi rrugëtimin duke u ndalur në Apoloni, si. XX, filluan të hapen dyqanet e para të punimit të veglave muzikore. class=" fc-smoke">May 18, 2014 · Veshjet tradicionale te Shqiperise. . Veshjet popullore traditës në trevat e Vlorës janë të shumëllojshme dhe mund të shndërrohen në një resurs të vërtetë për zhvillimin e turizmit kulturor. Kjo për shkak edhe se qyteti i Beratit ka një histori dhe kulturë shumë të lashtë, çka reflektohet edhe në elementë të veçantë sikurse janë.

Më pas pasuan të tjera, e kështu gradualisht muarën zhvillim të fuqishëm te qëndrave.

Banesa e Llavdës ndod­het në zonën tampon, gjatë rrugës kryesore për në kala. .

Pjesë të kulturës së pasur materiale shpirtërore të kësaj krahine janë edhe veshjet popullore.

.

Veshja kryesore e burrave është fustanela, kallat dhe opingat me xhufka të zeza në majë të tyre, në kokë mbanin fesin me ngjyrë të bardhë.

Kjo dhuratë ishte një shprehje e mirënjohjes së shqiptarëve ndaj asaj zonje , e cila vazhdonte të punonte në favor të Shqipërisë.

Artizanet nga fshati Krajën qe ne moshe te re ka.